26 maj 2013
14:30

Lohärads IF Röd

Referat: IK Fyris P99 - Lohärads IF Röd

Idag skulle vi möta Fyris99, dom möter vi inte så ofta. Utan det har mest varit f d Fyris00 som vi mött. Innan matchen började så var det solsken, men när matchen var slut så började det regna, det regnade några droppar under matchen.

Idag provade vi ett nytt spelsystem, och sammanfattningen är att vi måste träna mera på det. Det fungerade sådär, men övning ger färdighet. Vad det var för något, skriver vi inte här :)

Vi började matchen bra, och tog ledningen med 0-1 i 8:e min. Det var en tilltrasslad situation i deras straffområde, men där Kalle visade vilja och vann bollen till Razmus som gjorde mål. Bra inställning killar.

Vi hade en ok period de sista 15 minuterna av 1:a halvlek. Då började vi spela en bättre fotboll och där flera vill vara med. Vi fick även med mera killar i anfallen, det såg stundtals bra ut, framför allt såg man att killarna tycker att fotboll är kul. I den 34:e min gör vi 0-2. Anton slår en passning ut mot högerkanten, där Max kommer. Max stannar upp och drar deras back, och sedan lägger han in den snett bakåt där Anton kommer och skjuter, deras måvakt är i vägen, Kalle är där på returen och sätter den. Halvtid.

Som helhet var vi inte nöjda, dessa killar kan bättre. Killarna höll med om det.

Vi fick en mycket bra start på 2:a halvlek, där vi gjrode 0-3 i 3:e minuten. Zacke slår en höjdare ut mot högerkanten, där Max vinner en nickduell, bollen hamnar vid straffpunkten och där är Kalle och sätter den.

Vi jobbade på bättre i 2:a halvlek, vi spelade en bättre fotboll, vi höll bollen efter marken. Det var många som sökte passning snett i djupet, väggspel. Det såg stundtals bra ut. Kul att se att backlinjen idag fungerade bra och att de tog sina uppgifter på allvar i det nya spelet, det såg bra ut. Vi kan bli bättre på kanterna, samt att vi måste hjälpa varandra som ett lag, t ex när vi sätter press.

I den 32:a och 34:e min öker vi först till 0-4 och sedan till 0-5. Målskytt var Anton båda gångerna. Det första var ett skott bredvid deras målvakt och det andra var ett skott över dras målvakt. Båda gångerna bröt vi deras uppspel.

Det vart seger med 5-0 efter en ok insats. Men vi kan bättre. Vi gjorde vad vi skulle. Skönt med 3 poäng.